...............................................

...............................................
الفقير إلى الله مسافر في أرض الله و سيروا على بركة الله

Al faqir ilaLLAH, Musafir fii ArdhiLLAH , Siiru 'ala BarakatiLLAH

Friday, July 24, 2009

Kursus Kaifiyyat Pengurusan Jenazah


koleksi video kursus disampaikan oleh Ustaz Rosli.

Asslamualaikum..

Malam tadi saya sampai di rumah dari sekolah pada pukul 12.30mlm, bermula pukul 8.00 hingga 11.00 mlm ini Panitia Pendidikan Islam Mozac menganjurkan Kursus Kaifiyyat Pengurusan jenazah... dalam perjalanan pulang semalam, teringat bagaiman akah kalau yang diurus itu ialah saya.. terkenang juga betapa banyaknya dosa .. belum lagi bertaubat.. kalau aku mati.. macamana keadaan aku di alam sana..??

Tidak mampu nak gambarkan persediaan yang sangat kurang, sudah pasti keadaan kelam kabut di alam sana.. ALLAHu. bantulah hambaMU ini mengharungi kehidupan di dunia dan sambutlah ku dengan Inayah dan HidayahMU YA Rabball'alamin...

sebenarnya saya x nk membebankan fikiran tuan-tuan .. sekadar berkongsi gambar-gambar yang diambil semasa kursus dijalankan..


Persediaan untuk kursus pengurusan Jenazah.Antara gambar-gambar Penceramah ( Ustaz Rosli) dan peserta.Peserta lelaki tingkatan 3Siiru 'Ala barakatiLLAH..

No comments:

Post a Comment

Para Pembaca budiman.

Blog abumujahid ini memaparkaan pandangan peribadi abumujahid. Segala yang dipaparkan akan dimuatkan sumber rujukan jika ia adalah daripada sumber tertentu. Moga-moga abumujahid dan pembaca sekalian boleh mengambil istifadah dan boleh juga menegur abumujahid dalam hal yang dikira salah dan bertentangan dengan usul aqidah mahupun syara'.

Moga tuan-tuan dan puan-puan mendapat barakah dari blog yang Naif dan dhaif ini. BarakaLLAHu fiikum.