...............................................

...............................................
الفقير إلى الله مسافر في أرض الله و سيروا على بركة الله

Al faqir ilaLLAH, Musafir fii ArdhiLLAH , Siiru 'ala BarakatiLLAH

Sunday, September 25, 2011

Kuliah Syifa dalam perancangan.

Assalamualaikum

Moga-moga kita semua dilindungi ALLAH SWT dalam mengharungi kehidupan dalam suasana dajjal dan pengikutnya dengan rakusnya melebarkan sayap mencari ahli dan merekrut ummatnya....moga-moga kita tergolong menjalani kehidupan sebagai muslim ummat Nabi Muhammad SAW yang penuh dengan rasa ubudiyyah perlulah dipupuk bagi memperjelaskan lagi kedudukan kita sebagai tentera al Mahdi In-sya- ALLAH SWT.

Diriwayatkan daripada Imam Muslim daripada Abu Darda , RasuluLLAH bersabda " Sesiapa menghafal 10 ayat pertama surah Al Kahfi, maka dia akan dipelihara daripada fitnatuddajjal' au kama qollarrasul SAW.
Dalam kegawatan munculnya dajjal ini , marilah sama2 kita beramal dengan saranan Baginda RasuluLLAH SAW beramal dengan menghafalnya, membaca setiap hari dan menggali makna2 juga ibrah dari surah alkahfi ini In Sya ALLAH SWT.

Saudara yang dimuliakan ALLAH,

Semalam ketika berpagi-pagi di Pusat Terapi Islam Al Fatah, Telok Mas Melaka, timbul satu idea buat abu mujahid untuk membuat kuliah dwi bulanan kepada org awam( tidak termasuk para tobib dan perawat-perawat) :) bagi menyebarluaskan ilmu ALLAH dalam bidang rawatan yang abumujahid terima dari guru-guru abumujahid almuhtaramun. Walaupun sedar bahawa diri abumujahid sendiri masih lagi diselubungi dengan kejahilan dalam bidang ini, rasanya lagi jahil kalau ilmu yang diterima tidak dapat dimanfaatkan kepada orang lain.

Jadi atas dasar perkongsian ilmu ALLAH yang Maha Luas.. abumujahid insya ALLAH akan cuba melaksanakan kuliah Syifa sepertimana berikut:

Kuliah pertama akan bermula pada bulan depan ( 14 Oktober 2011) iaitu Jumaat malam sabtu.
Bermula selepas isya' jam 8.00 malam hingga 9.30 malam
Penyertaan terbuka kepada kaum muslimin dan muslimat yang cintakan ilmu dan tinggal sekitar Melaka.
Tiada yuran dikenakan tetapi sumbangan untuk helaian nota dan pengurusan Pusat Terapi Al Fatah sebanyak RM 30 sebulan.
Tempat : 18-1 Jalan Seri Emas 5, Taman Seri Telok Emas, Telok Mas, 75460 Melaka
( Tingkat 1 bersebelahan dengan Pejabat Pos Telok Mas, Melaka)


Untuk pendaftaran menghadiri kuliah dwi bulanan boleh sms : kuliahsyifa/nama ke no 0196879224 ( abumujahid)
Hanya 25 orang terawal diterima kerana tempat amat terhad. Jika melebihi bilangan tersebut maka kuliah akan dibuat secara bersila dilantai. Insya ALLAH.

Moga2 ALLAH membuka jalan untuk kita semua mengetahui Haq dan Batil dalam menempuh liku kehidupan. Amin ya Rabbal 'Alamin.

No comments:

Post a Comment

Para Pembaca budiman.

Blog abumujahid ini memaparkaan pandangan peribadi abumujahid. Segala yang dipaparkan akan dimuatkan sumber rujukan jika ia adalah daripada sumber tertentu. Moga-moga abumujahid dan pembaca sekalian boleh mengambil istifadah dan boleh juga menegur abumujahid dalam hal yang dikira salah dan bertentangan dengan usul aqidah mahupun syara'.

Moga tuan-tuan dan puan-puan mendapat barakah dari blog yang Naif dan dhaif ini. BarakaLLAHu fiikum.