...............................................

...............................................
الفقير إلى الله مسافر في أرض الله و سيروا على بركة الله

Al faqir ilaLLAH, Musafir fii ArdhiLLAH , Siiru 'ala BarakatiLLAH

Saturday, February 19, 2011

Sawan

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

AlhamduliLLAH pujian dan selawat serta salam buat junjungan besar RasuluLLAH 'alaihis salam...

Semalam setelah sekian lama abu mujahid tidak merawat lantaran sentiasa sakit dan dahagakan ubat... di datangi oleh seorang pak cik yg membawa cucunya ke pusar rawatan TIAF. Sementelah kesibukan Ustaz Wan Asrul dengan program perkongsian ilmu.. rasanya tidak patut abumujahid menolak panggilan untuk melihat cucu pak cik tadi..

Sawan... itulah cerita ibunya tentang penyakit anaknya yang berumur 2 tahun setengah... abumujahid tawakkal saja.. almaklum al ilmu di buku bukan di dada... panggil anak tadi dia x mahu dekat dengan abumujahid... bersalam pun tak hendak.. jadi di pendekkan cerita... air yang dibawa ditangkal dan dijampi.. harapan tiada lain hanya DIA yang bisa membantu...

Abumujahid tiba2 teringat pasal pedang Qaf... 2/3 kali guna untuk pancung penyakit.. sambil anak tadi leka bermain2 dengan kerenahnya yang sungguh aktif....kemudian abumujahid bekalkan ibunya dengan amalan mandian untuk anak dan zikir lataif untuk lembutkan perihal anaknya yg aktif.. terlupa pasal mandian air hidup ke air mati ke..

Masa nak balik anak tadi dihulur bersalam dengan abumujahid dan dengan rela hati bersalam dan macam baik-baik saja.... masa nk turun tangga sekali lagi abu mujahid ajak2 ayam untuk bersalam dengan anak tadi da dengan  watak manja sekali dia datang bersalam dan membenarkan abumujahid menciumnya... baik sekali...

Moga2 penyakit 'sawan' yang dihidapi oleh cucu pak cik tadi sembuh ...الله يشفيك

Sekian dulu perkongsian ringkas dari abumujahid .... sekian .. wassalam..

No comments:

Post a Comment

Para Pembaca budiman.

Blog abumujahid ini memaparkaan pandangan peribadi abumujahid. Segala yang dipaparkan akan dimuatkan sumber rujukan jika ia adalah daripada sumber tertentu. Moga-moga abumujahid dan pembaca sekalian boleh mengambil istifadah dan boleh juga menegur abumujahid dalam hal yang dikira salah dan bertentangan dengan usul aqidah mahupun syara'.

Moga tuan-tuan dan puan-puan mendapat barakah dari blog yang Naif dan dhaif ini. BarakaLLAHu fiikum.